mediastudies
nl / en

Media en informatie

Zowel in ons privéleven als in ons werk gebruiken en produceren we voortdurend informatie. We leven in een informatietijdperk, we gebruiken informatietechnologieën en hebben een informatie-economie. Informatie – in digitale opslagplaatsen, in onze apps en in gebruikersomgeving – is door alle mogelijke mediavormen centraal komen te staan in de kunsten, geesteswetenschappen, journalistiek en de creatieve industrieën.

Media en informatie geeft studenten de noodzakelijke theoretische, historische, methodologische en praktische competenties om vraagstukken op te lossen met betrekking tot de invloed van deze informatie op de digitale en niet-digitale sociale omgeving. Ook leren de studenten om op professionele en innovatieve wijze deel te nemen aan dit opwindende, snel veranderende en groeiende veld.

De BA-opleiding ‘Media and information’ is een internationale Engelstalige opleiding. Studenten kunnen na de propedeuse twee ‘tracks’ volgen: ‘Information Cultures’ en ‘New media and digital culture’.

Media en Informatie heeft diverse (Engelstalige) MA-opleidingen: de eenjarige master ‘New media and digital culture’, de tweejarige ‘Researchmaster’ en twee masteropleidingen ‘Archival and Information Studies’ (zowel een eenjarige als een duale MA van 18 maanden). Bovendien kun je kiezen voor de Nederlandstalige Duale Master Journalistiek en media (18 maanden).