mediastudies
nl / en

Mediastudies en Communicatiewetenschap UvA Wereldwijd nummer 2 in QS Ranking

8 maart

In de QS World University Rankings by subject, gepubliceerd op woensdag 8 maart, maakt de UvA met het vakgebied Communication & Media Studies een sprong naar plaats 2 van universiteiten wereldwijd. Vorig jaar stond dit vakgebied op de 6de plek. Met in totaal 19 vakgebieden in de top 50 op hun terrein is de UvA net als vorig jaar de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.

Edith Smit, directeur van de Graduate School of Communication en hoogleraar Persuasive Communication, reageert trots op de nummer 2-positie: ‘De uitkomst weerspiegelt onze internationale zichtbaarheid binnen het vakgebied. Dat komt door onze sterke internationale oriëntatie, bijvoorbeeld in de benadering van communicatievraagstukken. De status die Communicatiewetenschap aan de UvA al had in Europa, is er met deze ranking nu ook wereldwijd.’

Ook Richard Rogers, hoogleraar Nieuwe media en digitale cultuur en tot voor kort afdelingsvoorzitter Mediastudies, is erg blij: ‘Onze afdeling doet vernieuwend werk en binnen het veld krijgen we internationaal altijd al veel erkenning voor de mediatheorieën en methoden die we ontwikkelen. Het is geweldig om dit ook bevestigd te zien in een grote, internationale ranking als die van QS.

Lees meer

8 March 2017, dymph