mediastudies
nl / en

Jubileumconferentie MA Journalistiek en media

Heden, verleden en toekomst van innovatie in de journalistiek 19 Februari

Op vrijdag 19 februari 2016 viert de MA Journalistiek en media van de Universiteit van Amsterdam haar 15-jarig bestaan in Desmet Studio’s. Meer dan 380 studenten hebben de afgelopen 15 jaar de opleiding voltooid en zijn aan de slag gegaan in de Nederlandse journalistiek. Ze zijn overal te vinden: bij de landelijke dagbladen en publieke omroep, in startups en freelance collectieven, als correspondent in het buitenland of als documentairemaker in de binnenstad. Ze geven de journalistiek van de toekomst vorm. Maar de journalistiek zit midden in een transformatieproces. Hoe ziet die toekomst er uit?
Die vraag is het thema van de conferentie Heden, verleden en toekomst van innovatie in de journalistiek. Wat is er terecht gekomen van de voorspellingen over de journalistiek uit het verleden en wat kunnen we zeggen over succesvolle innovaties in de toekomst?
Speciale gast: Charlie Beckett, directeur van Polis, het onderzoeksinstituut voor journalistiek en samenleving van de London School of Economics. Andere sprekers zijn onder meer: Mark Deuze, Dick van Eijk, Francisco van Jole, Bregtje van der Haak, Mirjam Prenger, Freek Staps, Peter Vasterman, Frank van Vree en Huub Wijfjes.

Programma
13:00 – 13.30 uur Opening conferentie
13:30 – 15:00 uur Keynote Charlie Beckett
15:15 – 16:00 uur Sessie 1: Wat is er terecht gekomen van de voorspellingen over de journalistiek?
16:15 – 17:00 uur Sessie 2: Innovatie en transformatie van de journalistiek in het verleden, het heden en de toekomst

Aanmelden: de conferentie is gratis toegankelijk, maar het aantal plaatsen is helaas beperkt. Deelnemers worden verzocht zich aan te melden via een mail naar prenger@uva.nl

More

29 January 2016, dymph